INTRO

Aceasta politica de confidentialitate stabileste modul in care À La Maison utilizeaza si protejeaza informatiile pe care le furnizati catre À La Maison in timpul utilizarii paginii web. À La Maison ia in serios aspectele legate de confidentialitate si intentioneaza sa ramana in prima linie in ceea ce priveste politica de confidentialitate si protectia datelor. Nu oferim informatii unor parti terte fara a te informa.

Cand vizitezi site-ul alamaison.ro, cand efectuezi o comanda, creezi un cont, ne contactezi pentru o cerere de oferta sau cand apelezi la serviciile noastre, ne incredintezi informatiile tale. Scopul acestei Politici de confidentialitate este sa iti arate ce date prelucram, de ce le prelucram si ce facem cu ele. Fiind pe deplin constienti de faptul ca informatiile tale personale iti apartin, facem tot posibilul sa le stocam in siguranta.

Acest site este administrat de S.C. LA MAISON S.R.L. cu sediul in Bacau, Blvd. Ionita Sandu Sturza, Nr. 78, judetul Bacau, avand numarul de ordine la Registrul Comertului J04/910/2010, CUI RO27703703, cont bancar RO49BRDE040SV70914430400, deschis la BRD – sucursala Bacau, reprezentata legal de Ana Maria Cristina Zelmat – Administrator, in calitate de proprietar al website-ului www.alamaison.ro, ce isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Termenii si conditiile de utilizare, fara niciun fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune.

Daca ai intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor tale sau doresti sa iti exerciti drepturile legale in legatura cu datele pe care le detinem, ne poti scrie la adresa de e-mail: dpo@lamaison.ro sau puteti utiliza formularul din pagina de contact!

Potrivit Legii nr. 677/2001 si a Regulamentului „GDPR” (UE) 679/2016 (aplicabil in Romania din 25 mai 2018), LA MAISON SRL este inregistrata la A.N.S.P.D.C.P. ca operator de date cu caracter personal sub nr. 35963: https://www.alamaison.ro/a-n-s-p-d-c-p/

CE INFORMATII COLECTAM?

* À La Maison nu se adreseaza persoanelor sub 18 ani. In cazul in care aveti varsta sub 18 ani va rugam sa nu ne furnizati datele dumneavoastra. Puteti naviga pe site, insa veti avea nevoie de supravegherea unui parinte sau a unui tutore pentru a deveni un utilizator inregistrat si pentru a efectua comenzi. Este responsabilitatea parintilor sau a tutorilor sa monitorizeze utilizarea de catre copii a site-ului.

  1. Informatii pe care ni le furnizezi voluntar

Cand utilizezi formularele de cerere de oferta de pe site, cand ne contactezi prin telefon sau e-mail sau comunici cu noi in orice mod, ne oferi in mod voluntar informatiile pe care le prelucram. Aceste informatii pot include numele, prenumele, adresa de e-mail si numarul de telefon. In cazul comenzilor efectuate prin site-ul alamaison.ro va trebui sa introduceti si o adresa fizica valida la care sa ajunga produsele comandate.

Cand te abonezi la newsletter ne dai in mod voluntar adresa de e-mail. Oferindu-ne aceste informatii, noi le pastram in conditii de securitate si confidentialitate in baza noastra de date. Nu va vom trimite materiale de marketing (adica mesaje care sa prezinte noutati, caracteristici noi sau oferte promotionale) daca nu v-ati dat consimtamantul in acest sens, inregistrandu-va, de exemplu, pentru a primi informatii despre produsele si serviciile noastre. Puteti alege oricand sa intrerupeti primirea acestor materiale. Trebuie doar sa respectati instructiunile incluse in fiecare e-mail sau sa trimiteti solicitarea dumneavoastra catre dpo@lamaison.ro.  

  1. Informatii pe care le colectam automat sau din alte surse

Cand navighezi pe site-ul nostru, este posibil sa colectam informatii despre vizita ta pe site. Aceste informatii pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare si alte informatii despre modul in care ai interactionat cu site-ul. Putem colecta aceste informatii prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare. Poti vedea ce sunt cookie-urile citind in continuare aceasta pagina.

Ocazional, vom colecta informatii despre dumneavoastra de la terti furnizori de servicii in timp ce navigati pe site-ul alamaison.ro (De exemplu Google sau Facebook pot furniza anumite informatii daca le folositi pentru a va conecta, sau a crea un cont cu acesti furnizori de servicii. Acestia ne trimit informatii cu privire la profilul dumneavoastra. Informatiile variaza si sunt controlate de fiecare furnizor in parte pe pagina lor de politica de confidentialitate)

CARE ESTE TEMEIUL LEGAL PENTRU PRELUCRARE?

In privinta datelor pe care ni le oferi voluntar prin completarea si trimiterea formularelor sau prin contactarea noastra in orice mod, temeiul legal este „luarea unor masuri la cererea persoanei vizate inaintea incheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) si „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

Atat potrivit legislatiei actuale, cat si potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimtamantul tau nu este cerut in situatia in care prelucrarea este necesara pentru efectuarea de demersuri pentru incheierea unui contract, indeplinirea unei obligatii legale sau interesul legitim.

In privinta datelor pe care le colectam automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul. Odata cu accesarea site-ului, iti dai in mod valabil consimtamantul asupra prelucrarii.

IN CE SCOPURI COLECTAM DATELE?

  • pentru a face demersurile necesare in vederea incheierii unui contract;
    • pentru a-ti raspunde la intrebari si solicitari;
    • pentru a ne apara impotriva atacurilor cibernetice;
    • pentru activitati de marketing, insa numai in situatia in care ti-ai dat consimtamantul in prealabil;
    • pentru a oferi si imbunatati serviciile pe care le oferim;

CAT TIMP STOCAM DATELE?

Stocam datele cu caracter personal doar pe perioada necesara indeplinirii scopurilor si sa ne conformam obligatiilor legale, dar nu mai mult de 10 ani de la ultima vizita pe site sau ultima interactiune cu noi. Daca nu mai doriti sa folosim informatiile dumneavoastra sau sa va furnizam servicii, puteti solicita stergerea informatiilor dumneavoastra personale si sa inchidem contul deschis pe site-ul alamaison.ro

Retineti ca, daca solicitati stergerea informatiilor dumneavoastra personale, vom pastra informatiile din conturile sterse, dupa cum este necesar pentru interesele legitime de afaceri, pentru a respecta legea, pentru a preveni frauda, pentru a rezolva disputele sau eventuale probleme, pentru a asista la investigatii. Informatiile pe care le pastram vor fi tratate in conformitate cu aceasta politica de confidentialitate. (De exemplu daca solicitati stergerea datelor personale si a contului, in cazul unei comenzi finalizate pe site-ul alamaison.ro vor fi pastrate datele de facturare conform obligatiilor legale) 

CUI DEZVALUIM INFORMATIILE TALE?

Nu vindem, inchiriem, comercializam sau transmitem sub nicio forma date cu caracter personal despre vizitatorii paginii noastre web, cu exceptia celor descrise aici. Putem transmite informatiile furnizate de vizitatorii paginii noastre web furnizorilor de servicii pe care i-am contractat sau altor parti astfel:

  • Furnizori de servicii: Putem dezvalui informatiile tale altor companii care ne furnizeaza servicii si actioneaza in calitate de persoane imputernicite, cum ar fi companiile care ne ajuta la transportul produselor comandate catre dumneavoastra. Aceste entitati sunt selectate cu o grija deosebita pentru a ne asigura ca indeplinesc cerintele specifice in materie de protectie a datelor cu caracter personal. Aceste entitati au o capacitate limitata de a utiliza informatiile tale in alte scopuri decat cel de a ne furniza servicii;
  • Instante de judecata, parchete sau alte autoritati publice pentru a ne conforma legii sau drept raspuns la o procedura legala obligatorie (cum ar fi un mandat de perchezitie sau o hotarare judecatoreasca);
    • Altor parti cu consimtamantul sau la instructiunile dumneavoastra. In afara dezvaluirilor descrise in prezenta Politica de confidentialitate, este posibil sa transmitem informatiile tertilor carora consimti sau soliciti sa efectuam o asemenea dezvaluire.

Ne rezervam dreptul de a transfera orice informatii pe care le detinem despre dumneavoastra in cazul in care vindem sau transferam integral sau partial activitatile sau activele noastre. In cazul unui astfel de transfer sau vanzare, vom depune toate eforturile rezonabile pentru a incerca sa solicitam destinatarului transferului sa foloseasca datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat prin aceasta pagina web astfel incat prezenta politica de confidentialitate sa fie respectata. In cazul in care nu doriti ca beneficiarul transferului sa va prelucreze in continuare datele, ar trebui sa luati legatura cu destinatarul transferului. 

Securitatea si siguranta datelor

Securitatea datelor cu caracter personal este importanta pentru noi. Pastram masuri adecvate de precautie de ordin administrativ, tehnic si fizic pentru a proteja datele cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii accidentale, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, utilizarii si tuturor celorlalte forme legale de prelucrare a datelor cu caracter personal aflate in posesia noastra. In cazul in care se constata vreo incalcare a securitatii se vor lua masuri in acest sens si veti fi instiintat in cel mai scurt timp posibil. In functie de gravitate, vor fi contactate si autoritatile in domeniu.

TRANSFERAM DATE CATRE STATE TERTE?

Nu transferam datele tale catre state din afara Uniunii Europene.  In prezent, datele tale sunt pastrate pe teritoriul tarii, pe servere securizate din Romania. Am luat masuri pentru a ne asigura ca furnizorii nostri de servicii de gazduire ofera nivelul necesar de protectie pentru informatiile dumneavoastra.  

CARE SUNT DREPTURILE TALE?

Aveti dreptul de a ne cere o declaratie despre datele cu caracter personal pe care le prelucram in legatura cu dumneavoastra, de a va rectifica datele sau de a va sterge informatiile, de a va retrage consimtamantul dat cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal sau de a va scoate de pe listele noastre de mesaje.

  • Dreptul de retragere a consimtamantului;
    In situatia in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, iti poti retrage consimtamantul in orice moment si in mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa dpo@lamaison.ro cu subiectul „retragere consimtamant”.
    • Dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere;
    • Dreptul de a te adresa justitiei;
    • Dreptul de acces;
    Ai dreptul de a obtine din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, ai dreptul de acces la datele respective.
    • Dreptul la rectificare;
    Ai dreptul de a obtine de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc. Tinandu-se seama de scopurile in care au fost prelucrate datele, ai dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.
    • Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”);
    In situatiile in care datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor, s-a retras consimtamantul si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrare, te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, ai dreptul de a obtine stergerea datelor care te privesc, fara intarzieri nejustificate.
    • Dreptul la restrictionarea prelucrarii;
    Ai dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii in cazul in care se aplica unul din urmatoarele cazuri:
    (a) contesti exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite noua sa verificam exactitatea datelor;
    (b) prelucrarea este ilegala, iar tu te opui stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
    (c) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar tu ni le soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
    (d) te-ai opus prelucrarii in conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza asupra drepturilor tale.
    • Dreptul la portabilitatea datelor
    Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc si pe care ni le-ai furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra, in cazul in care:
    (a) prelucrarea se bazeaza pe consimtamant in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; si
    (b) prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.
    • Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa
    Nu ai acest drept in cazul in care decizia:
    (a) este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre tine si un operator de date;
    (b) este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplica operatorului si care prevede, de asemenea, masuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanei vizate; sau
    (c) are la baza consimtamantul tau explicit.

TE RUGAM SA RETII URMATOARELE:

  • Perioada de timp: Vom incerca sa raspundem solicitarii in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit din motive specifice legate de dreptul legal specific sau complexitatea cererii tale.
    • Restrictionarea accesului: in anumite situatii, este posibil sa nu iti putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuzam cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.
    • Imposibilitatea de a te indentifica.

In unele cazuri, este posibil sa nu putem cauta datele tale personale din cauza identificatorilor pe care ii furnizezi in solicitarea ta. Un exemplu de date cu caracter personal pe care nu le putem consulta atunci cand ne furnizezi numele si adresa de e-mail sunt datele colectate prin cookie-uri de catre browser.
In astfel de cazuri, in cazul in care nu te putem identifica ca persoana vizata, nu suntem in masura sa ne conformam solicitarii tale, cu exceptia cazului in care furnizezi informatii suplimentare care sa permita identificarea.

COOKIE-URILE

Folosim tehnologia cookie in cadrul raportarii statistice privind pagina web. Cookie-urile sunt larg utilizate pentru a face site-urile functionale sau pentru ca acestea sa functioneze mai eficient, precum si pentru a furniza informatii detinatorilor site-ului.

Cookie este un fisier-text de mici dimensiuni care cere permisiune pentru a fi plasat pe hard drive-ul calculatorului sau dispozitivului dumneavoastra mobil atunci cand vizitati site-ul.

Dupa ce va dati acordul, fisierul este adaugat si elementul cookie ajuta la analiza traficului web sau va atentioneaza la vizitarea anumitor pagini web. Elementele cookie permit aplicatiilor web sa va raspunda individual. In general, elementele cookie ne ajuta sa va punem la dispozitie o pagina web mai buna, permitandu-ne sa monitorizam paginile pe care le considerati utile si cele pe care nu. Un cookie nu ne asigura acces la calculatorul dumneavoastra si nici la vreo informatie despre dumneavoastra, in afara datelor pe care ni le furnizati. Puteti sa acceptati sau sa refuzati elementele cookies.

Aplicatia web poate personaliza operatiunile in functie de nevoile si preferintele dumneavoastra, colectand si salvand informatiile respective primite.

Cand vizitati site-urile La Maison, exista informatii care sunt inregistrate, dar care in general nu dezvaluie informatii personale despre dumneavoastra. In cazul in care sunteti logat in contul dumneavoastra deschis pe site, e posibil ca unele din aceste informatii sa fie asociate contului.

Site-ul va personaliza experienta vizitatorilor si va aduna informatii statistice, cum ar fi adresa IP, paginile web vizitate si numarul de vizionari, descarcarile facute, numele de domeniu al furnizorului de Internet(in functie de setarile acestuia) si tara de origine a vizitatorilor, data si ora vizitei pe site, sistemul de operare folosit, adresele paginilor vizitate imediat inainte si dupa intrarea pe pagina alamaison.ro. Informatiile din cookies ne permit sa trasam seria de „click-uri” pe care le-ati facut (mai exact, caile urmate de vizitatori pentru a ajunge pe pagina noastra in timp ce trec de la o pagina la alta).

Ocazional, vom folosi terte servicii pentru campaniile de publicitate. De exemplu, daca vizitati site-urile noastre, este posibil sa vedeti mai tarziu o reclama a produselor noastre atunci cand vizitati un alt site.

Utilizarea fisierelor cookie

Site-ul À La Maison utilizeaza Google Analytics, un serviciu de analiza web furnizat de Google, Inc. („Google”) care contribuie la analizarea utilizarii site-ului. In acest scop, Google Analytics utilizeaza „cookie-uri”, care sunt fisiere-text plasate in calculatorul dumneavoastra.

Informatiile generate de cookie-uri cu privire la modul in care este utilizat site-ul – informatii standard de jurnal de utilizare a internetului (inclusiv adresa dumneavoastra IP) si informatii privind comportamentul vizitatorului intr-o forma anonima – sunt transmise catre Google si stocate de aceasta, inclusiv pe servere din Statele Unite. Inainte de a fi transmisa catre Google, adresa dvs. IP este anonimizata.

In conformitate cu certificarea sa legata de „scutul de confidentialitate” (Privacy Shield), Google declara ca respecta cadrul UE-SUA privind scutul de confidentialitate. Google poate transfera informatiile colectate de Google Analytics catre o terta parte atunci cand legislatia impune acest lucru sau atunci cand respectiva terta parte prelucreaza informatiile in numele Google. In conformitate cu conditiile de utilizare ale Google Analytics, Google nu va asocia adresa IP a utilizatorilor cu niciun fel de alte date detinute de Google.

Puteti refuza utilizarea cookie-urilor Google Analytics descarcand si instaland Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Site-ul A la Maison utilizeaza Facebook Pixel, un serviciu de analiza web furnizat de Facebook care contribuie la analizarea utilizarii site-ului. In acest scop, Facebook Pixel utilizeaza „cookie-uri”, care sunt fisiere-text plasate in calculatorul dumneavoastra.

Informatiile generate de cookie-uri cu privire la modul in care este utilizat site-ul – informatii standard de jurnal de utilizare a internetului (inclusiv adresa dumneavoastra IP) si informatii privind comportamentul vizitatorului intr-o forma anonima – sunt transmise catre Facebook si stocate de aceasta, inclusiv pe servere din Statele Unite. Inainte de a fi transmisa catre Facebook, adresa dvs. IP este anonimizata.

In conformitate cu certificarea sa legata de „scutul de confidentialitate” (Privacy Shield), Facebook declara ca respecta cadrul UE-SUA privind scutul de confidentialitate. Facebook poate transfera informatiile colectate de Facebook Pixel catre o terta parte atunci cand legislatia impune acest lucru sau atunci cand respectiva terta parte prelucreaza informatiile in numele Facebook.
In conformitate cu conditiile de utilizare ale Facebook Pixel, Facebook nu va asocia adresa IP a utilizatorilor cu niciun fel de alte date detinute de Facebook.

CUM POT FI CONTROLATE COOKIE-URILE

Puteti controla si/sau sterge cookie-uri dupa cum doriti. Puteti sterge toate cookie-urile care sunt deja pe calculatorul dumneavoastra si puteti configura majoritatea browserelor sa impiedice plasarea acestora.

GESTIONAREA COOKIE-URILOR IN BROWSERUL DUMNEAVOASTRA

Majoritatea browserelor va permit:
• sa vedeti ce cookie-uri aveti si sa le stergeti in mod individual
• sa blocati cookie-uri ale unor terte parti
• sa blocati cookie-uri ale anumitor site-uri
• sa blocati setarea tuturor cookie-urilor
• sa stergeti toate cookie-urile atunci cand inchideti browserul

Daca optati pentru stergerea cookie-urilor, trebuie sa aveti in vedere ca eventualele preferinte se vor pierde. De asemenea, daca blocati cookie-urile complet, numeroase site-uri (inclusiv al nostru) nu vor functiona in mod adecvat. Din aceste motive, nu va recomandam sa blocati complet cookie-urile atunci cand utilizati site-ul À La Maison, e posibil sa nu puteti adauga produse in cos.

Link-uri catre alte pagini web

Pagina noastra poate contine link-uri catre alte pagini de interes sau continut agregat. Este de retinut ca, odata ce ati parasit pagina noastra prin accesarea link-urilor respective, noi nu mai detinem controlul asupra paginii respective. De aceea, nu suntem responsabili pentru protectia si confidentialitatea informatiilor pe care le furnizati pe alte pagini iar prezenta clauza de confidentialitate nu este aplicabila celorlalte pagini. Se recomanda sa fiti precaut si sa cititi clauza de confidentialitate a paginii respective pentru a intelege mai exact procedurile lor de colectare, utilizare si dezvaluire a datelor cu caracter personal.

Prin navigarea pe site-ul www.alamaison.ro sau prin contactarea noastra si inscrierea la newsletter, declari ca ai fost informat in mod adecvat asupra prelucrarii datelor prin parcurgerea acestui document, denumit „Politica de confidentialitate”.  Puteti fi sigur ca informatiile respective vor fi utilizate cu respectarea acestei clauze de confidentialitate.